Vitamine

April 2024 Off By admin



De asemenea, nu am putut stabili dacă asocierea utilizării statinelor cu progresia diabetului s-a datorat utilizării de statine sau a colesterolului LDL mai scăzut – adică, statinele sunt inseparabile de efectul lor de scădere a colesterolului. Definiția rezultatului compus al studiului a avut și unele limitări; o creștere a numărului de agenți de scădere a glicemiei presupunea că toți agenții au o potență similară. De asemenea, selectarea a 5 sau mai multe episoade de glucoză din sânge pare arbitrară; cu toate acestea, rezultatul a fost aplicat în mod egal atât utilizatorilor de statine, cât și celor care nu au utilizat statine și toate componentele rezultatului compus au fost direcțional aceleași.

  • Medicul dumneavoastră de sănătate va ține cont de mai mulți factori atunci când vă prescrie o statină.
  • În studiul de la A la Z, puțin peste 2200 de pacienți cu sindrom coronarian acut au fost randomizați la placebo timp de 4 luni și apoi 20 mg simvastatină (terapie standard) sau agresiv cu 40 mg simvastatină timp de 1 lună, începând imediat după înscriere și apoi crescut la 80 mg.
  • ADA recomandă ca majoritatea persoanelor cu diabet să ia statine, în funcție de vârsta lor și de alți factori de risc.
  • Examinările de rutină pot fi recomandate de către furnizorul de asistență medicală dacă aveți sub 35 de ani, dar aveți anumiți factori de risc ridicat, cum ar fi supraponderalitatea sau obezitatea, antecedentele familiale ale bolii, boli de inimă, hipertensiune arterială, antecedente de diabet gestațional și /sau un stil de viață sedentar.
  • Aceste ghiduri se bazează pe numeroase studii care arată un beneficiu pentru terapia cu statine, atât ca prevenire primară, cât și secundară a bolilor cardiovasculare și a mortalității (2,,,,–7).
  • În plus, persoanele care au deja diabet nu vor avea diabet cauzat de statine, deoarece diabetul există deja.


Grupul cu cel mai mare risc include cei cu evenimente ischemice anterioare, urmați de cei cu ateroscleroză stabilă și cei cu diabet și factori de risc multipli fără BCV identificabile. Concluzie În concluzie, atât ghidurile AACE, cât și ADA pentru T2D subliniază o abordare centrată pe pacient, bazată pe obiectivele glicemice, comorbiditățile și riscul cardiorenal. În timp ce metformina a fost în mod tradițional considerată un agent de primă linie pentru toți pacienții cu T2D, este în general utilizată ca terapie de primă linie la persoanele fără factori de risc cardiorenal sau comorbidități. Alte medicamente pot fi adecvate ca terapie de primă linie pentru a reduce nivelurile de glucoză din sânge și/sau pentru a aborda anumite comorbidități (cum ar fi BCV, insuficiență cardiacă, CKD), independent de efectele de scădere a glicemiei.

Statinele Cresc Riscul De Diabet?



Acest lucru previne acumularea de depozite de grăsime în vasele de sânge care le-ar putea înfunda în cele din urmă și reduce inflamația care apare atunci când arterele sunt blocate. Statinele au fost folosite încă din anii 1980 pentru a trata și a preveni bolile de inimă prin scăderea nivelului de colesterol din sânge. Medicii le recomandă persoanelor care au avut infarct miocardic sau accident vascular cerebral și celor care riscă să sufere astfel de afecțiuni deoarece au colesterolul ridicat. În timp ce persoanele din studiu care au luat rosuvastatină au avut niveluri mai scăzute de colesterol LDL pe parcursul celor 3 ani de urmărire, ei au avut și un risc mai mare de a dezvolta diabet de tip 2, în comparație cu cei care au luat atorvastatină. Menținerea nivelului sănătos al colesterolului și al glucozei din sânge este importantă pentru a reduce riscul de boli de inimă.

  • Acest lucru se datorează faptului că a avea diabet crește riscul de boli de inimă, cum ar fi atacul de cord și accidentul vascular cerebral.
  • Acestea au fost coroborate de mai multe studii care au examinat markeri surogați ai bolii cardiovasculare, cum ar fi grosimea mediei intimale (așa cum a fost descris anterior) (25) și ultrasunetele intravasculare pentru a măsura progresia volumului ateromului (14).
  • Extrapolat din aceste studii și din datele epidemiologice (8,,–11), un obiectiv LDL de 100 mg% pare adecvat pentru majoritatea pacienților.
  • IM acut nonfatal a apărut în 7,2 și, respectiv, 6,0% în cele două grupuri (HR 0,83, 95% CI 0,71–0,98).


Cu cât puteți menține mai mult aceste niveluri, cu atât este mai mic riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și alte probleme de sănătate. Statinele, care ajută la scăderea nivelului LDL (sau colesterolului „rău”) din sânge, pot provoca reacții adverse precum dureri de cap, dureri musculare, ceață cerebrală și oboseală. Dar unul dintre cele mai îngrijorătoare dintre ele pentru mulți oameni este riscul crescut de a dezvolta diabet de tip 2, în cazul în care organismul nu reușește să regleze în mod corespunzător și să folosească zahărul (sau glucoza) ca combustibil. Care ar fi LDL țintă la un individ fără BCV sau factori de risc BCV anterior și un LDL inițial sub 100 mg% este încă o întrebare fără răspuns. Există unele date cu privire la o reducere a obiectivului LDL sub 70 mg%, așa cum a fost demonstrat în studiul Stop Atherosclerosis in Native Diabetics Study (SANDS), publicat recent, folosind grosimea medială a intimalei carotide ca marker surogat pentru progresia BCV (25). Cu toate acestea, până când sunt publicate date „dure” despre evenimentele vasculare majore, considerăm că doza inițială de statină ar trebui să fie fixată și bazată pe datele din studiile clinice publicate (adică 10 mg atorvastatină sau 40 mg simvastatină), schimbând astfel conceptul actual de tratament. Acest lucru se datorează faptului că riscul scăzut de accident vascular cerebral și atac de cord depășește riscul de creștere a zahărului din sânge.

Abordarea Intensificării Statinelor, Intoleranței La Statine Și Preferințelor Pacientului



Nivelurile ridicate de colesterol LDL – uneori numit colesterol „rău” – cresc riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. Medicul dumneavoastră de sănătate va ține cont de mai mulți factori atunci când vă prescrie o statină. Acestea includ nivelul de colesterol, factorii de risc pe care i-ați putea avea pentru boli de inimă și toleranța dumneavoastră individuală la medicamentul specific.

  • Schimbările stilului de viață, inclusiv renunțarea la fumat, urmarea unui model alimentar sănătos și activitatea fizică, sunt, de asemenea, esențiale în reducerea nivelului de colesterol și gestionarea diabetului.
  • O cauză comună a bolilor de inimă pentru persoanele cu diabet zaharat este placa (depunerile de colesterol) care se acumulează în artere.
  • Beneficiile terapiei cu statine în rândul persoanelor cu diabet zaharat și cu risc crescut de BCV sunt clar stabilite.
  • Menținerea nivelului sănătos al colesterolului și al glucozei din sânge este importantă pentru a reduce riscul de boli de inimă.
  • O modificare modestă a glicemiei a jeun după inițierea cu statine, în ciuda unei schimbări relativ mari a rezistenței la insulină și a nivelurilor de insulină a jeun, merită un studiu suplimentar.


Medicul dumneavoastră din domeniul sănătății poate folosi un instrument online sau un calculator pentru a înțelege mai bine riscurile dumneavoastră pe termen lung de a dezvolta boli de inimă și dacă o statină poate fi potrivită pentru dumneavoastră. Aceste instrumente vă pot ajuta să vă preziceți șansele de a avea un atac de cord în următorii 10 până la 30 de ani. Formulele din aceste instrumente iau în considerare adesea nivelul de colesterol, vârsta, rasa, sexul, obiceiurile de fumat și condițiile de sănătate. Dacă ați fost diagnosticat cu diabet, știți că este important să vă controlați nivelul zahărului din sânge.

Ghid Pentru Terapia Cu Statine În Diabet



Datorită cercetărilor și studiilor publicate cu privire la acest risc, Food and Drug Administration a adăugat un avertisment pe etichetele statinelor pentru a reflecta riscul crescut de niveluri mai ridicate de zahăr din sânge și de diabet nou debut atunci când se utilizează statine. Asociația Americană de Diabet (ADA) recomandă screening-uri de rutină pentru diabetul de tip 2 pentru toată lumea la fiecare trei ani după vârsta de 35 de ani și mai frecvent dacă apar simptomele sau riscurile se schimbă (adică creșterea în greutate). Examinările de rutină pot fi recomandate de către furnizorul de asistență medicală dacă aveți sub 35 de ani, dar aveți anumiți factori de risc ridicat, cum ar fi supraponderalitatea sau obezitatea, antecedentele familiale ale bolii, boli de inimă, hipertensiune arterială, antecedente de diabet gestațional și /sau un stil de viață sedentar.

  • Asociația Americană de Diabet (ADA) recomandă screening-uri de rutină pentru diabetul de tip 2 pentru toată lumea la fiecare trei ani după vârsta de 35 de ani și mai frecvent dacă apar simptomele sau riscurile se schimbă (adică creșterea în greutate).
  • Persoanele cu diabet sunt adesea încurajate să înceapă terapia cu statine, deoarece problemele care sunt în mod obișnuit legate de nivelurile ridicate de zahăr din sânge (cum ar fi obezitatea și tensiunea arterială crescută) cresc în mod dramatic riscul de boli de inimă, atac de cord și accident vascular cerebral.
  • De asemenea, selectarea a 5 sau mai multe episoade de glucoză din sânge pare arbitrară; cu toate acestea, rezultatul a fost aplicat în mod egal atât utilizatorilor de statine, cât și celor care nu au utilizat statine și toate componentele rezultatului compus au fost direcțional aceleași.
  • Deși nu este semnificativă din punct de vedere statistic, a fost observată o tendință spre o reducere a rezultatului primar (cuprinzând un compozit de deces cardiovascular, infarct miocardic nonfatal, readmisie pentru sindrom coronarian acut și accident vascular cerebral) în brațul de tratament intensiv (28).


Aceste întrebări sunt subliniate în continuare de eficacitatea relativ slabă a altor tratamente de reducere a colesterolului. În studiul Fenofibrate Intervention and Event Lowering in Diabetes (FIELD), fenofibratul nu a reușit să reducă rezultatul primar al evenimentelor coronariene (deces prin boală coronariană sau infarct miocardic nonfatal), deși a obținut o reducere semnificativă cu 12% a nivelurilor de colesterol LDL (12). În plus, dintre diferitele măsurători ale lipidelor, LDL nu este cel mai puternic predictor al bolilor cardiovasculare (10,11), indicând astfel un posibil efect benefic al statinelor, indiferent de proprietățile lor de reducere a colesterolului. S-ar putea argumenta că medicii care au prescris statine ar putea, de asemenea, să fi încercat să controleze agresiv diabetul adăugând mai mulți agenți de scădere a glicemiei; cu toate acestea, acest lucru nu ar explica hiperglicemia persistentă crescută și nici cetoacidoza, care ar fi de așteptat să scadă. De asemenea, se poate susține că confuzia după indicație ar fi putut juca un rol în concluziile studiului, în special la pacienții cu complicații diabetice care ar fi putut fi tratați cu statine și terapie antidiabet mai agresivă. Cu toate acestea, analiza de sensibilitate, care a exclus pacienții care au prezentat complicații diabetice, cetoacidoză, diabet necontrolat sau BCV în mai puțin de 60 de zile de la data indexului, a demonstrat o asociere între utilizarea statinei și progresia diabetului, cu șanse similare cu cele ale analizei primare.

PREVENȚIE SECUNDARĂ: CÂT DE JOS TREBUIE SĂ MĂRBĂM?



În Studiul de protecție a inimii (HPS), 5.963 de persoane cu diabet au fost randomizate la 40 mg simvastatină sau placebo, indiferent de LDL inițial sau starea anterioară a bolii vasculare. S-a observat o reducere semnificativă cu 22% a ratei primului eveniment a rezultatelor vasculare majore (primul eveniment coronarian major, accident vascular cerebral sau revascularizare) (2). Pe baza datelor HPS, o evaluare a raportului cost-eficacitate a tratamentului cu simvastatină pe viață a constatat că acesta reduce costurile chiar și la pacienții cu vârsta de 35 de ani sau cu un risc de 5 ani de evenimente vasculare majore de până la 5% (considerați moderat).

  • Cu cât puteți menține mai mult aceste niveluri, cu atât este mai mic riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și alte probleme de sănătate.
  • Dar unul dintre cele mai îngrijorătoare dintre ele pentru mulți oameni este riscul crescut de a dezvolta diabet de tip 2, în cazul în care organismul nu reușește să regleze în mod corespunzător și să folosească zahărul (sau glucoza) ca combustibil.
  • Dacă trebuie să utilizați o statină, depinde de nivelul de colesterol și de alți factori de risc pentru bolile inimii și ale vaselor de sânge.

does cbd oil expire the answer explained
explanation